Новини

28 Февруари 2013

Седем очарователни дами ще представят новия роман на Исабел Алиенде дни преди 8 март

На 4 март от 19.00 часа в ресторант „Рубаят“ седем прекрасни дами – текстописецът Гери Турийска, моделът Таня Карабелова, актрисата Ирмена Чичикова, радио водещата Ива Дойчинова, актрисата Искра Ангелова, драматургът Кремена Димитрова и певицата Мария Илиева ще отбележат заедно едно събитие, изпълнено с елегантност, страст и емоции.

Дни преди най-женския празник, те ще прочетат пред публика любимите си откъси от книгите на най-добрата латиноамериканска авторка на всички времена – Исабел Алиенде.
Събитието ще отбележи премиерата на най-новата й книга - „Дневникът на Мая“, разказ за болезненото съзряване на изоставената от родителите си Мая Видал. Изключителното момиче расте в стара къща в Калифорния под грижите на баба си Нини, емигрирала там след преврата в Чили през 1973 г., и на дядо си Попо – добродушен чернокож астроном. След смъртта му обаче Мая излиза от релсите и се отдава на наркотици, алкохол и дребна престъпност – една зловеща спирала, която я отвежда в Лас Вегас в опасния подземен свят на воюващи помежду си банди, убийци, полиция, ФБР и Интерпол. Единственият й шанс за спасение е Нини, която й помага да избяга на отдалечен остров край бреговете на Чили и там Мая започва да води дневник в стремежа си да разплете тайните на своето семейство и на собствения си живот...

Исабел Алиенде е чилийска писателка, родена на 2 август 1942 г. в Перу. Започва кариерата си като журналист, а в последните десетилетия съвременни класики, като „Къщата на духовете“ (1982), „Дъщеря на съдбата“ (1999) и „Портрет в сепия“ (2000), „Ева Луна“ (1987), „За любовта и сянката“ (1985), „Паула“ (1994) и много други й носят световен успех на най-четената латиноамериканска авторка на всички времена. Следват над трийсет и пет милиона реализирани продажби от произведения, преведени на трийсет езика.

 Издателство "Колибри" Ви очаква на 4 март от 19.00 часа в ресторант Рубаят, НДК вход А5 (до пилоните).

18 Юни
Електронните четци уверено отстояват първото място в класацията на предпочитани устройства за четене, което само до преди няколко години се делеше от смартфона и таблета. Това показват резултатите от актуално проучване на производителя на електронни четци PocketBook, проведено в партньорство с популярния български сайт за електронни книги Biblio.bg  виж повече »
16 Декември
Бисерите на клиенти на издателство СофтПрес :)  виж повече »
04 Август
Електронните четци уверено отстояват първото място в класацията на предпочитани устройства за четене, което само до преди няколко години се делеше от смартфона и таблета. Това показват резултатите от актуално проучване на производителя на електронни четци PocketBook, ...  виж повече »