Новини

11 Май 2012

Лесно е да прочетеш книга. Дори на глас - На живо в сайта biblio.bg

Да докажем, че има много хора, които обичат да четат. Да покажем, че не е трудно да прочетеш книга. Дори на глас.

В 14 часа, на 14 май, в Седмиците на четенето – новата инициатива на платформата за съвременни изкуства София: Поетики, ще започне най-голямото литературно четене, провеждано някога на територията на България. Опит за прочит на глас на трилогията „Кръглата риба“ от Момчил Николов. В цифри – 985 страници.

Мястото
Събитието ще се проведе е клуб „ На седмото небце“ – площад Славейков, 11 – място, което за кратко време успя да се утвърди като популярно пространство за всякакви културни събития. Работно време - денонощно.

В мрежата
Най-голямото четене в България ще бъде заснето и излъчено онлайн в реално време на сайта www.biblio.bg.


Каузата
Да докажем, че има много хора, които обичат да четат. Да покажем, че не е трудно да прочетеш книга. Дори на глас. Защото ако за написването на една книга понякога са необходими години, то за прочита й няколко часа са достатъчни. Можем да си ги позволим, нали?

Момчил НиколвУчастниците
В четенето ще се включат много популярни личности. Сред тях : Любен Дилов-син, Ваня Щерева, Ива Екимова, Свилен Ноев, Драгомир Симеонов, Гери Турийска, Анжела Родел и много други.

Ако и ти искаш да бъдеш читател, а не зрител – запиши се за участие в Най-голямото литературно четене на България!

Записване за участие:

Записване за участие може да се направи във фейсбук страницата на "Лесно е да прочетеш книга. Дори на глас", а също така и на място в клуб “На седмото небце“. В зависимост от броя на записаните и времето, което могат да отделят за четене, ще бъде изготвен график. Всеки, участник ще получи специален сертификат за принос към Четенето.

P.S Очаквайте трилогията на Момчил Николов, в понеделник, в електронен вариант на  www.Biblio.bg
 

18 Юни
Електронните четци уверено отстояват първото място в класацията на предпочитани устройства за четене, което само до преди няколко години се делеше от смартфона и таблета. Това показват резултатите от актуално проучване на производителя на електронни четци PocketBook, проведено в партньорство с популярния български сайт за електронни книги Biblio.bg  виж повече »
16 Декември
Бисерите на клиенти на издателство СофтПрес :)  виж повече »
04 Август
Електронните четци уверено отстояват първото място в класацията на предпочитани устройства за четене, което само до преди няколко години се делеше от смартфона и таблета. Това показват резултатите от актуално проучване на производителя на електронни четци PocketBook, ...  виж повече »