Новини

16 Октомври 2013

Австралийска рецепта за щастие в трудни времена

Рецепта за Щастие в трудни времена дава австралиецът Андрю Матюс. Книгата му е преведена на 42 езика. Според Матюс щастието е личен избор. То не идва случайно, а се появява, когато човек реши да е щастлив.

Нарисувай щастието! Лесно е, както е лесно да го изживееш. Трябва само да поискаш да си щастлив, уверява австралиецът Андрю Матюс. Специалист по щастие, търсач на щастливи хора и автор на книгата "Щастие в трудни времена".

За него казват, че има тайна, с която успява да кара хората да бъдат щастливи, да разколебае скептиците, да окуражи реалистите и да окрили оптимистите. И наистина е така. Обаянието изпълва виртуалното пространство между България и Австралия.

"Щастието е нещо просто. Когато се събудите сутрин, трябва да сте благодарни, че можете да посрещнете още един ден. Трябва да сте благодарни, че сте Вие, а не някой друг, че не сте Дейвид Бекъм, не сте лейди Гага", казва Матюс.

Път към щастието има. Само трябва да го откриете чрез любовта към някой друг, чрез нещо, което обичате да правите и с усещането, че с вас светът е по-добър. Само че, според Матюс, хората са склонни да се пристрастяват към нещастието.

"Негативното мислене е навик. Лошите мисли са като плъхове. Първо се появява един, след това втори, а накрая цяло пълчище. Същото е с негативните мисли. Какво се получава?! Казвате си - не ми харесва работата. После - аз не печеля достатъчно. След това - не харесвам съпруга си. Всяка лоша мисъл води след себе си други лоши мисли. Трябва да отблъсквате лошите мисли, да не ги допускате", обяснява той.

Щастието е възможно и за хората, попаднали в житейски катастрофи. Матюс го доказва в книгата си чрез истории на хора, преживели, големи трагедии, но опълчили се на нещастието.

Австралиецът се определя като щастлив човек. Благодарен е за всичко, което му е дал живота.


"Знаете ли, има толкова много неща, за които да съм благодарен. Включително и че книгите ми са преведени на 42 езика. Последният е български. Това, че книгата ми вече е в България, ме прави много щастлив. Тук, в Австралия, имам приятели - българи. От тях научих много. Те са много мили хора", споделя авторът.

Матюс не спира да напомня, че щастието е личен избор - избор, който трябва да правим всеки ден. Лесно е, просто трябва да се решите, уверява авторът на "Щастие в трудни времена".
 

Автор: Биляна Бонева

Източник: БНТ

18 Юни
Електронните четци уверено отстояват първото място в класацията на предпочитани устройства за четене, което само до преди няколко години се делеше от смартфона и таблета. Това показват резултатите от актуално проучване на производителя на електронни четци PocketBook, проведено в партньорство с популярния български сайт за електронни книги Biblio.bg  виж повече »
16 Декември
Бисерите на клиенти на издателство СофтПрес :)  виж повече »
04 Август
Електронните четци уверено отстояват първото място в класацията на предпочитани устройства за четене, което само до преди няколко години се делеше от смартфона и таблета. Това показват резултатите от актуално проучване на производителя на електронни четци PocketBook, ...  виж повече »