the explorer

the explorer

Цена на новия брой:

1.95 лв.

  • Защита: няма
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Списание The Explorer България е лицензно издание, което предлага ексклузивно съдържание на своите читатели в области като устойчиво развитие, модерни приключения, научнопопулярни теми, природосъобразни пътешествия. В разнообразните материали световноизвестни професионални автори, фотографи, учени ни отвеждат до авантюристични и вълнуващи места, популярни и не толкова известни природни чудеса, споделят с нас невероятни истории – от дъното на Световния океан до безкрайния космос. Списанието представя темите в по-развлекателен стил от традиционните научнопопулярни издания, като същевременно обръща голямо внимание на важни теми като екологията, природосъобразния начин на опознаване на заобикалящия ни свят, както и на техническите средства, подпомагащи съвременните изследователи.


Новия брой "the explorer- брой 1/2013"


Джо Китингър и Феликс Баумгартнер. Двама мъже, две мисии, една мечта…

Специално за списание The Explorer. Интервю с Джо Китингър, ментор на Феликс Баумгартнер.
 
Индия. Много светове под едно покривало
Улицата. Врата, на която да не почукаш.
 
Упражнение по кубинско безгрижие – Част III
Усещане за Куба.
 
Тайните на вселената. Космосът по-близо от всякога.
“Когато говорим за космология, говорим за неща, които са отвъд възможностите ни за разбиране.”
 
Време за междугалактически полети
Интервю с Райчо Райчев, създател на програмата „Космически предизвикателства“, специално за списание The Explorer България
 
Кавказ. Първи български следи на връх Елбрус
През септември четирима българи изкачват връх Елбрус в Кавказ от северната му, по-трудна страна.
 
Голямата Стража. Няколко дни в Пирин.
Преди обаче да се насладим на залеза в Белеметския циркус, осъзнавайки,че сме само прашинки в могъщите недра на Пирин, бяхме извървели много.