Story

Story

  • Абонамент за 1 Година: 36.00 лв.
    (12 броя. Спестявате -0% от цената на брой )
  • Защита: Adobe DRM
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

„Story e списанието, в което звездите разказват истинските си истории пред истинските професионалисти за истински познавачи. За петте години, откакто е на българския пазар, от издание, отразяващо живота на звездите, Story се превърна в институция, с която звездите се съобразяват и която сама създава звезди.”

Галина Чолакова, главен редактор на списание Story


Новия брой "Story - юни/2018"


Мъжеството не е в юмрука

В какво се изразява мъжеството? В подвизи (и дамите, разбира се, са способни, понякога дори повече), в джентълменско поведение (и тук не трябва да ги подценяваме, след като полът от известно време се оказва само препоръчителен), в агресия, в шумни декларации и декламации… Как да познаем онзи, който има мъжеството да се изправи срещу
всичко и всеки, и да заяви: „Мога да отстоявам всяко свое право и да нося отговорност за всеки свой избор!“ Ще го разпознаем не по острия меч, а по-острия ум. Това е мъжеството, и точно така го разбира главният герой на броя ни – лорд Евгени Минчев, който чества своя 55–и рожден ден с мъжеството да не бъде със сведена глава нито пред недоброжелателите си, нито пред приятелите си. И останалите герои на броя ни са от онези, които могат
да превърнат всяка история в живота си в разказ за това как се изправят като Атлас и носят на раменете си и болката, и любовта, и гнева, и смелостта. Мъжеството не изисква силата да нараняваш, изисква да можеш да го сториш, но да не го извършиш, защото притежаваш друга сила. Онази, която е създавана в битка със Сянката ти, в победа над суетата да бъдеш винаги прав и да размахваш назидателно юмрук или мисъл. Според Юнг мисленето е трудно за повечето хора, затова предпочитат да съдят или да следват авторитети. Нека не съдим, не се припознаваме в чужди идеи и каузи, нека имаме мъжеството да се заявим. Никой няма да пострада от тази смелост, ако знаем как да я отстояваме с любов към себе си и другите.
 
Галина Чолакова-Попова
главен редактор