Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
Голямата книга на Десертитепечатна:
16.00 лв.
8.18 EUR -
Зодии на вкуспечатна:
25.00 лв.
12.78 EUR -
Месо, птици, риба и дивечпечатна:
7.50 лв.
3.83 EUR -
Храните на красотатапечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Десерти без печенепечатна:
4.90 лв.
2.50 EUR -
Сладкишите, които не ви се лепят. Сладка кухня без захарпечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Зърнени храни и варивапечатна:
29.85 лв.
15.26 EUR -
Италианска кухняпечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Българска национална кухняпечатна:
5.99 лв.
3.06 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.