Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
Киноа - суперхраната на бъдещетопечатна:
4.90 лв.
2.50 EUR -
10 - те храни, полезни за мозъкапечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Баба, майка и аз в кухнята: Супи, сосове и маринатие-книга:
4.50 лв.
2.30 EUR -
200 бързи ястия, които непременно да опитатепечатна:
19.90 лв.
10.17 EUR -
Аз, готвачът на Живков - книга 2: Вълшебните рецепти на Бай Данчопечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR -
10-те храни, най-богати на антиоксидантипечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Най-добрите български вина 2008печатна:
7.00 лв.
3.57 EUR -
Българска традиционна кухняпечатна:
32.00 лв.
16.36 EUR -
Да се справим с високото кръвно налягане - рецептипечатна:
59.70 лв.
30.52 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.