Чийзкейк
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Суперхрани for Dummiesпечатна:
5.99 лв.
3.06 EUR -
Класическа японска кухняпечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Рибапечатна:
1.99 лв.
1.01 EUR -
Ястия на парапечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Българска празнична кухняпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Киш, фритата, кростатапечатна:
4.90 лв.
2.50 EUR -
Италианска и испанска кухняпечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Всеки ден с Жак Пепенпечатна:
29.95 лв.
15.31 EUR -
500 салати, които непременно трябва да опитатепечатна:
19.90 лв.
10.17 EUR
„Взимаш сирене и го стриваш, докато стане меко. Поставяш го върху медна решетка, прибавяш мед и го посипваш с пшенично брашно. Загряваш го и го охлаждаш”. Този текст, намерен между кулинарните препоръки на гръцкия писател Атенай и датиран от 230 година след новата ера, всъщност е рецептата на любимия ни и толкова модерен днес чийзкейк. Поне така твърдят изследователите…
На малко сладкиши са посветени цели дебели книги и това едва ли се дължи на хилядолетната му възраст, по-скоро – на неповторимия вкус.
Има любители на сладкишите, които в буквалния смисъл са обсебени и този фин сладкиш. Не случайно една от посветените му книги носи впечатляващото заглавие „Лудостта чийзкейк” /автор Джон Сегрето/.
Чийзкейкът има безброй разновидности и позволява игра на фантазията. Но има и строги правила, които трябва да се следват.
Тази книга ще ви научи как да приготвяте божествен чийзкейк и ще ви разкрие най-популярните рецепти, които шестват по света.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.