Френски език - образуване на глаголните времена, неправилни глаголи

Френски език - образуване на глаголните времена, неправилни глаголи

Автор: Колектив
(2.86 от 7 гласа)Тази кратка книжка съдържа сведения за спрежението на френските глаголи и някои примери за използването им, а също таблици с най-често срещаните неправилни глаголи.

В първия раздел е показан принципът за образуване на глаголните форми и това е илюстрирано с примерни глаголи за всяко от трите спрежения. Включени са и някои по-широко използвани инфинитивни, причастни и деепричастни конструкции. Рядко използваните глаголни времена са означени с "*";. Приложени са и общи схеми за образуване на глаголните форми, което улеснява усвояването им.

В раздела за неправилните глаголи са дадени групите с обща неправилност и глаголите с индивидуални схеми на спрежение, като са споменати само онези глаголни времена, в които има неправилни форми.

Това пособие не претендира за изчерпателност, но може да служи за бързи
справки в хода на изучаването на френския език.  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Автор: Колектив
Издател: Skyprint
Година: 2010
Страници: 66
ISBN: 9789549351699

Коментари

Коментари