Счетоводството и независимият финансов одит - спомени, размисли, оценки

Счетоводството и независимият финансов одит - спомени, размисли, оценки

Автор: Стоян Дурин
(2.43 от 7 гласа)Авторът поднася тази книга на вниманието на читателите като свой поглед върху последните десетилетия на професията на счетоводителя и одитора.

Проф. д-р Стоян Дурин е регистриран одитор. Завършил е Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в град София. Работил е като счетоводител, финансов ревизор и преподавател в УНСС – асистент, доцент и професор.
В периода 01 юни 1985 година до края на 2001 година е работил в Министерство на финансите като ръководител на методологията на счетоводството в Република България.

Проф. д-р Стоян Дурин е дипломиран експерт-счетоводител и регистриран одитор от 1991 година. Той е първият председател на Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС). На този пост е два мандата – от 1996 до 2002 година. През 2011 година е избран за Почетен председател на ИДЕС.
Проф. д-р Стоян Дурин осъществява независим финансов одит в предприятия от всички отрасли на икономиката.

Има над 350 публикации в областта на счетоводната теория и практика. Провеждал е обучение на студенти и на счетоводители от практиката по “Финансово счетоводство”, по “Международни стандарти за финансово отчитане” и по “Международни одиторски стандарти”.
Под негово ръководство е разработвано и внедрявано счетоводното и одиторското законодателство в периода 1990 – 2002 година.

Защо и как преходът в обществото промени и счетоводната отчетност и как беше възобновен независимият финансов одит, без тези въпроси да бъдат във фокуса на политическите дискусии и кръгли маси и без да присъстват в дневния ред на парламента?

За това и за следващите динамични години разказва Стоян Дурин, човекът, който беше в началото и във водовъртежа на тези събития.

 

 е-книга

0.00 лв.

  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: