Поночки. Бухтички, Еклери
Поничките без всякакво колебание могат да бъдат наречени интернационален кулинарен шедьовър. Кой знае защо ги свързаме с Америка /донати/. Те наистина се афишират като американско лакомство, но произходът им е европейски. За прародители на поричката се смятат холандските, които се приготвят за Рождество. Бухтичките са българската версия. Има бухтички с мая за хляб, със сода бикарбонат, с бакпулвер, сладки и солени, с пълнеж и без пълнеж, с всевъзможни глазури - с една дума, като при поничките. Класическите бухтички се пържат, но има и печени на фурна за любителите на здравословното хранене. Поничка с поничка и бухтичка с бухтичка не си приличат - всяка има различен вкус. Еклерите, разказва историята, са дело на готвач от свитата на Мария Медичи. Той я последвал във Франция, където пристигнала за да се омъжи за бъдещия крал Анри II. Пантерели /така се казвал въпросният готвач/ правел сладки и солени малки хапки от парено тесто, които дълго време били познати като "пантарелки".
Kниги от същия жанр
-
500 ястия на барбекюпечатна:
19.90 лв.
10.17 EUR -
Лечебните сили на... зеленчуцитепечатна:
2.00 лв.
1.02 EUR -
500 салати, които непременно трябва да опитатепечатна:
19.90 лв.
10.17 EUR -
Полезни ястия, които децата харесватпечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
Всичко за печенетопечатна:
59.70 лв.
30.52 EUR -
Чудото на меда -
Отнесени от...пилетопечатна:
7.00 лв.
3.57 EUR -
Български рецепти за кризапечатна:
2.00 лв.
1.02 EUR -
Разядки и мезетапечатна:
1.99 лв.
1.01 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.