Отглеждане на буби
Бубарството е един от малкото подотрасли на земеделието, който е в състояние на осигури, без значителни капиталовложения и за сравнително кратък период от време, доходи на фермерите, а преработката на пашкулите и суровата коприна - голям брой работни места. Благоприятният климат и съществуващите богати национални традиции са решаващи предпоставки за по-нататъшно развитие на бубарството. Производството на пашкули се нарежда на едно от първите места по приходи от 1 da обработваема земя, което го прави особено подходящо за дребните земеделски стопанства.
Съдържание
* Увод
* Черничарство
- Характеристика и значение на черницата
- Морфологично и анатомично устройство на черницата
- Размножаване на черницата
- Избиране и подготвяне на място за черничево насаждение и засаждане
- Формиране, агротехника и експлоатация на черницата
* Бубарство
- Черничева копринена пеперуда
- Организация и технология за отглеждане на копринената буба и производство на пашкули
- Технологични характеристики на пашкулите
* Икономика и организация на бубарството
Kниги от същия жанр
-
Сервиране и барманствопечатна:
14.90 лв.
7.61 EUR -
Старобългарската културапечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR -
Подготовката на романапечатна:
17.00 лв.
8.69 EUR -
Десетте молитви, на които Бог винаги се отзовавапечатна:
14.99 лв.
7.66 EUR -
Горските животнипечатна:
0.99 лв.
0.50 EUR -
Приключенията на барон Мюнхаузенпечатна:
39.90 лв.
20.40 EUR -
Държавата - това съм аз!печатна:
17.00 лв.
8.69 EUR -
Дъмбопечатна:
3.99 лв.
2.04 EUR -
Поетика на кинотопечатна:
28.00 лв.
14.31 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.