Отгледай вкъщи - комплект - Четирилистна детелина

Още от поредицата Отгледай вкъщи

Отгледай вкъщи - комплект - Четирилистна детелина

(4.05 от 22 гласа)
 Цена:

6.90 лв.
Наличност: да

Отгледай вкъщи късмет!
Казват, че сами създаваме късмета си, а с нашия комплект „Отгледай вкъщи: четирилистна детелина“ можете и да си го отгледате сами!

А ето и най-хубавото – сега с 20% отстъпка до края на октомври

В края на месеца сменяме часовника и със смяната на времето зазимяваме и серията „Отгледай вкъщи“. По този повод  решихме да пуснем последните бройки от четирилистните детелини с 20% отстъпка! 

Отгледай вкъщи четирилистна детелина!

Комплектът съдържа:
- две малки луковици на детелини
- кокосова таблетка за посяване на семената
- саксийка с размери: 7,5 х 7,5 х 6,5 см
- картичка под картончето за подарък

Всяка саксийка има указания за засяване и отглеждане, както и символика на растението.

Четирилистната детелина е един от най-известните символи на щастието. Според най-разпространеното вярване всяко от листата на четирилистната детелина има определено значение. Първият лист символизира Вярата, вторият – Надеждата, третият – Любовта, а четвъртият – Щастието. Според  древната легенда да откриеш четирилистна детелина означава голям Късмет, защото, ако имаш Вяра, пазиш Надежда и търсиш Любов ти със сигурност ще намериш своето Щастие! Четирилистната детелина е символ и на старобългарския род  Дуло.

Подарявайки четирилистната детелина на любим човек, вие подарявате и щастие, и късмет.

Начин на засяване и съвети за отглеждане:

1. Сложете таблетката в саксийката и напълнете 2-2,5 см вода. Изчакайте 30-60 минути докато таблетката абсорбира водата и стигне до пълния си размер около 7-8 см.

2. Направете дупка в средата на таблетката, след това сложете грудките и покрихте с пръст.

3. Сместа от торф в пелетите задържа влагата добре, но растенията трябва да се поливат, когато повърхността на пелета започне да изсъхва. Наливайте 1-2 см вода, като пелетата ще абсорбира количеството влага, от което се нуждае. След като повърхността на пелета стане влажна, останалата вода се излива. Внимавайте да не преполивате таблетката.

След като растението поникне, може да добавите допълнително пръст, за да се напълни саксийката.

Отглежда се главно като стайно растение, но може да се изнесе на открито от средата на май и да стои там преди първите слани през есента. След прецъфтяване има нужда от покой 2-3 месеца.Продукти от същият тип

Продукти от същият тип
Информация

Информация
Информация за книгата:

Година: 2023
Поредица: Отгледай вкъщи

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: