Овче, козе и биволско мляко и продукти от тях
Овчето, козето и биволското мляко спадат към групата на т.н. "мини-млека". Това се дължи на факта, че обемът на тяхното производство в световен мащаб в сравнение с обема на произвежданото краве мляко, е сравнително малък. За България получаването и преработката на овче, козе и биволско мляко е имало и вероятно и в бъдеще ще има икономическо значение. Търсенето на продукти от тези млека, както и нашия, така и на външния пазар непрекъснато се увеличава и то на доста по-високи цени, в сравнение с цените на продуктите от краве мляко. Всеизвестно е високото качество на овчето и биволското българско кисело мляко, на кашкавал от овче мляко "Балкан", на овчето саламурено сирене, плесенно сирене "Рокфор", "Пекорино романо", "Манчего", "Гравиера","Кефалотири" и други.
Kниги от същия жанр
-
Вкусно или полезно? И двете!печатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Английска, ирландска, шотландска кухняпечатна:
2.50 лв.
1.27 EUR -
Моето меню за 15 минутипечатна:
34.99 лв.
17.89 EUR -
Кулинарни специалитети за по-малко от 1 часпечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Гъбена кухняпечатна:
5.50 лв.
2.81 EUR -
Любими семейни рецептие-книга:
4.50 лв.
2.30 EURпечатна:
9.00 лв.
4.60 EUR -
Рецепти за здравословни... изкушенияпечатна:
2.00 лв.
1.02 EUR -
Готварска тетрадка за 200 рецепти на...печатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
Бяло, зелено, червенопечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.