Овче, козе и биволско мляко и продукти от тях
Овчето, козето и биволското мляко спадат към групата на т.н. "мини-млека". Това се дължи на факта, че обемът на тяхното производство в световен мащаб в сравнение с обема на произвежданото краве мляко, е сравнително малък. За България получаването и преработката на овче, козе и биволско мляко е имало и вероятно и в бъдеще ще има икономическо значение. Търсенето на продукти от тези млека, както и нашия, така и на външния пазар непрекъснато се увеличава и то на доста по-високи цени, в сравнение с цените на продуктите от краве мляко. Всеизвестно е високото качество на овчето и биволското българско кисело мляко, на кашкавал от овче мляко "Балкан", на овчето саламурено сирене, плесенно сирене "Рокфор", "Пекорино романо", "Манчего", "Гравиера","Кефалотири" и други.
Kниги от същия жанр
-
Суперхрани for Dummiesпечатна:
5.99 лв.
3.06 EUR -
Плодови и млечни коктейлипечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Българският код за вкусно -
Каймапечатна:
1.99 лв.
1.01 EUR -
Лечебните сили на... зеленчуцитепечатна:
2.00 лв.
1.02 EUR -
Тарти. 50 лесни рецептипечатна:
17.00 лв.
8.69 EUR -
50 бързи рецептипечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR -
Вкусни ястия само с 5 съставкипечатна:
64.80 лв.
33.13 EUR -
Сборник рецепти за заведенията за обществено храненепечатна:
79.00 лв.
40.39 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.