Овче, козе и биволско мляко и продукти от тях
Овчето, козето и биволското мляко спадат към групата на т.н. "мини-млека". Това се дължи на факта, че обемът на тяхното производство в световен мащаб в сравнение с обема на произвежданото краве мляко, е сравнително малък. За България получаването и преработката на овче, козе и биволско мляко е имало и вероятно и в бъдеще ще има икономическо значение. Търсенето на продукти от тези млека, както и нашия, така и на външния пазар непрекъснато се увеличава и то на доста по-високи цени, в сравнение с цените на продуктите от краве мляко. Всеизвестно е високото качество на овчето и биволското българско кисело мляко, на кашкавал от овче мляко "Балкан", на овчето саламурено сирене, плесенно сирене "Рокфор", "Пекорино романо", "Манчего", "Гравиера","Кефалотири" и други.
Kниги от същия жанр
-
Българска национална кухняпечатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Златна книга за тестата и за печиватапечатна:
16.90 лв.
8.64 EUR -
Мъжка кухняпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Супипечатна:
4.80 лв.
2.45 EUR -
Готвим от януари до декемврипечатна:
3.80 лв.
1.94 EUR -
Чийзкейкпечатна:
3.99 лв.
2.04 EUR -
Нова готварска книга за мъжепечатна:
20.00 лв.
10.22 EUR -
Усещане за вкус. Зима. Рецептите на chef Петровпечатна:
9.90 лв.
5.06 EUR -
Постна кухняпечатна:
2.99 лв.
1.52 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.