Готвим на сач
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Най-вкусните рецепти от европейската кухняпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Скара, маринати и гарнитурипечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Празнична великденска и гергьовденска кухняпечатна:
2.50 лв.
1.27 EUR -
DiVino Guide - Българските вина 2013 -
Фритюрникпечатна:
2.50 лв.
1.27 EUR -
Предястия и закускипечатна:
29.85 лв.
15.26 EUR -
Печено месо, сосовепечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Дребни сладки и бисквитипечатна:
1.99 лв.
1.01 EUR -
Малка книжка за Великденпечатна:
9.99 лв.
5.10 EUR
В тази книга ще намерите специалитети с изключително звучни наименования – бански старец за мераклии, рогатник, карталачки, тикълници, тенурки… И всичкото това – в сач! Една глинена дебела плоча с ръбче, в която се готви почти без мазнина.
Но да продължим с рецептите – „Сача на кмета“, „Сач за сватове“, „Комитски сач“ – има още и още.
Ако обзаведете кухнята си с това чудо, наречено сач, сигурно ще започнете сами да си измисляте рецепти. Ако ще е сач с месо, използвайте няколко вида, за да постигнете истинско съвършенство – така приготвят сач в Родопите – с хапки свинско, пилешко и телешко месо.
Голяма заблуда е обаче, да си мислите че в сач се приготвят само месо и зеленчуци. Това означава че не сте опитвали такива чудесии като ямболските катми, еленските пърленки, капанските платеки… Истински пир за един ценител на вкусното хапване.
И никак не е случайно, че така нареченият кулинарен туризъм набира почитатели. Тази книга е едно истинско гастрономическо пътуване на тема „сач“ из България.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.