Братството на черния кинжал: Тъмна любов (книга първа)

Още от поредицата Братството на черния кинжал

Братството на черния кинжал: Тъмна любов (книга първа)

Автор: Дж.Р.Уорд
(4.00 от 4 гласа)Книга първа от поредицата БРАТСТВОТО НА ЧЕРНИЯ КИНЖАЛ
 
Потопете се в тъмния свят на буреносни страсти и спиращо дъха действие, където шестима необикновени воини са призвани да защитят расата на вампирите от тяхното пълно унищожение.
В сенките на нощта в Колдуел, Ню Йорк, бушува ожесточена и смъртоносна война. Последните вампири са безмилостно преследвани и избивани от Обществото на лесърите – организация на лишени от души ловци, които не се спират пред нищо, за да унищожат враговете си. 

Виж цялата анотация »

  • Формат: ePub
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Печатна книга

12.90 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 2.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Автор: Дж.Р.Уорд
Издател: Ибис
Година: 2010
ISBN: 9789549321524
Страници: 372
Тегло: 0.40 кг.
Размер: 14.50x21.00 см.


Ревю на "Тъмна любов" от сайта: www.crossroadrain.wordpress.com

Провокативна, гореща, впиваща се в читателя с неустоима сила – това е „Тъмна любов“ в няколко бързо избрани думи.
Първата книга от „Братството на черния кинжал“ попадна в полезрението ми миналата вечер… и не се сдържах пред изкушението да разтоваря страниците отново. Дж.Р.Уорд ни потапя в кървав и еротичен свят, който определено заплашва да изпие до капка цялото ви внимание!

Рот е главният герой в първата книга от поредицата. Полусляп и вампир, той е отдаден на битката срещу жестоките лесъри, опитващи да унищожат вампирите. Водач е на Братството на черния кинжал и е наследник на кралския трон на своята раса. Преследван от кървави спомени и мъчително самообвинение за смъртта на родителите си, Рот е посветил целия си живот на лова и убийствата на лесъри, отказвайки да заеме мястото си на крал.

Бет от друга страна е обикновена човешка жена, завъртяна във всекидневието на живота си, неподозираща дори бъдещето, което и предстои да изживее. Израснала в сиропиталище, сега тя работи в градския вестник. На път е да разбере, че е дъщеря на Дариус, боец в Братството на черния кинжал, молещ Рот да се погрижи за нея по времето на преобразяване и… защото съдбата не е планувала за Бет да остане човек още дълго време. Тя ще се превърне във вампир съвсем скоро и ще има нужда някой да се погрижи за нея.

Първоначално Рот отказва да поеме грижата за Бет, упоен в собствения си свят, но след първата среща с младата жена, вече не е способен да откаже.Усетил привличане към нея, което първоначално и двамата опитват да отрекат, той вярва, че може би точно тя ще е жената, която да промени живота му.

Заедно с бурното развитие на отношенията им, в книгата научаваме най-важното за света, в който живеят вампирите, както и за Обществото на лесърите. Запознаваме се с останалите мъже в Братството, както и неукротимия и дори малко влюбен в Бет полицай, Бъч О`Нийл. Всички братя са огромни, мускулести, атлетични, използват жаргон и на кратко, са идеални в хвърлянето на шурикен (метални звезди) и въртенето на кинжали. Няма нищо лошо в това, но нямаше да навреди да има малко повече разнообразие, освен различните цветове на косите и очите им. Разбира се, по-нататък в поредицата се разкриват и нови персонажи, които далеч не са толкова умели или огромни на размери, но в първата книга определено се създава усещането за подобие между героите. Което всъщност работи само в полза на поредицата, тъй като всеки читател (и особено читателките) изпитва не малко удоволствие от четенето за толкова силни и привлекателни бойци… особено ако умеете добре да си представяте това, което четете.

„Тъмна любов“ е само началото на цяла поредица вълнуващи истории, заплитащи се нишка по нишка през книгите. Тя носи съблазън, способна да изкуши всеки почитател на жанра.

Дж.Р.Уорд пише книги, които просто трябва да бъдат прочетени.

 

Десет причини да прочетете „Братството на черния кинжал“ от Дж. Р. Уорд според www.crossroadrain.wordpress.com

Енергичен и вълнуващ сюжет, горещи герои и неприлично много страст се разливат измежду страниците на поредицата. Има стотици причини защо да спрем погледа си точно върху тези книги в книжарницата, но тук ще изброим само десет от тях… останалите можете да допълвате.

1. Заради енергията и екшъна, които никога не изоставят братята. 2. Безсрамните описания на авторката – книги за възрастни, определено, написани доста описателно и подробно, особено когато опре до секс сцените. В някои случаи, това е прекалено, в други дава допълнително пиперлив привкус на книгата.

3. Братята… е, те нямат нужда от дълъг коментар. Различни са всеки по своему и носят проклятията си без страх. Има брат, подходящ за вкуса на всеки читател, което прави поредицата много удобна.

4. Силните женски образи. Те са стабилни и уравновесени, не са страхливи и умеят да застават пред предизвикателството. Разбира се, когато всички героини са такива, със сигурност читателят се уморява, но авторката се е погрижила освен силните си характери, героините да носят и много идентичност.

5. Интересният примес на характерни качества на вампирите и нови елементи, добавени от авторката. Като чудовища вампирите са представени много интересно без да се изтрива идеята за нуждата от кръв и яростта им.

6. Светът в поредицата. Авторката се е постарала да създаде нещо ново, привличащо вниманието на читателя с оригиналността на свят, който не можем да срещнем в друга поредица и изкривена през погледа на автора митология.

7. Смесицата между светът на вампирите и този на лесърите. Със сигурност не би било толкова интересно, ако във всяка книга четяхме единствено за двамата глави герои. Разнообразието от сцени допълва сюжета и със сигурност дава нужни разяснение за бъдещите книги и истории, които предстоят да бъдат разказани.

8. Е, признайте си го! Хуморът не е за подминаване, а и стилът на писане на авторката изобщо не натоварва. Вярно е, че за добра книга са нужни описания, а в поредицата има доволно голяма доза диалог, но със сигурност всяко хубаво нещо има своите недостатъци тук или там.

9. Има интересни факти, споменати покрай братята, навиците им… и играчките, които притежават. Коли, телефони и оръжия, авторката със сигурност не пише на сляпо, а си пише домашното съвсем редовно.

10. Защото поредицата е страхотна, наситена с емоции, ярост, страст и интрига. Има герой, който да се хареса на всеки читател. Със сигурност има какво да ви грабне в книгите, а това е една достатъчна причина да ги прочетете и да се влюбите в тях!

„Братството на черния кинжал“ е вълнуваща поредица, която просто не трябва да подминавате!

Имате още причини за изброяване? Чувствайте се любезно поканени да ги споделите в коментар. Ще е интересно да разберем вашите мотиви и какво най-много обичате в книгите.


За автора

За автора

Книга първа от поредицата БРАТСТВОТО НА ЧЕРНИЯ КИНЖАЛ
 
Потопете се в тъмния свят на буреносни страсти и спиращо дъха действие, където шестима необикновени воини са призвани да защитят расата на вампирите от тяхното пълно унищожение.
В сенките на нощта в Колдуел, Ню Йорк, бушува ожесточена и смъртоносна война. Последните вампири са безмилостно преследвани и избивани от Обществото на лесърите – организация на лишени от души ловци, които не се спират пред нищо, за да унищожат враговете си.
 
Шестима изключителни воини, най-добрите бойци на вампирите, обединени в Братството на черния кинжал, имат за задача да спасят расата си от гибел.
Рот е водачът на Братството.Той е последният чистокръвен вампир, в чиито вени не тече нито капка човешка кръв. Малко преди да бъде убит от лесърите, Дариъс, един от най-добрите бойци на Братството, се обръща към Рот с молба да се погрижи за дъщеря му Бет. Тя се е родила от връзката му с човешка жена и не подозира за вампирските си гени. Рот трябва да въведе красивото момиче в свeтa на вампирите...
 

Бет Рандъл води съвсем обикновен, дори леко скучен живот – рядко излиза с приятели, а работата й като репортер в местния вестник е безперспективна и не особено вълнуваща. Отраснала в сиропиталища и приемни семейства, тя не знае нищо за произхода си. Докато един ден Рот не се появява на прага й...


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: