Йога за всички - брой 2/2014

Още от поредицата Йога за всички

Йога за всички - брой 2/2014

(3.95 от 169 гласа)











  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Темата на мартенското издание е пантеонът на индуизма с автор Стефания Димитрова - доктор в областта на философските науки с интерес към философията на Индия и Япония. Митовете са разкази за действията на богове и герои, които дават отговор на въпроси, свързани с възникването на света, появата на човека и неговата съдба, обясняват природни явления, дават перспектива за разгадаване на житейския лабиринт и налагат морални норми на общността, която ги съхранява и разпространява. Сказанията на индуизма съхраняват информация за чакрите чрез езика на митологията. Седем основни сфери на психична дейност са представени чрез образите на богове и богини.

Четете още в броя:
- Законът за привличането с Милена
Той действа точно като снежната топка, търкулнала се надолу по склона. Подобното привлича подобно. Каквото е семето, такава е и лавината.

- Въведние в джьотиш с Росица Димитрова
Джьотиш е изначалната форма на астрологията, възникнала преди хилядолетия на територията на индийския субконтинент и е неделима част от ведическото знание.

- Еволюция на съзнанието според кастовата принадлежност с Живко Стоилов
Буквалното разбиране за кастова принадлежност води дотам, че всеки, роден в търговско семейство, трябва да си остане търговец, свещеникът – свещеник (въпреки че не притежава нужната чистота и висота), шудрата – шудра (въпреки че би могъл да е брахман). Тези, които са на върха, се стремят на всяка цена да останат там.

- Интервю с д-р Трипатхи
"Машините ни разболяват и заробват, медитацията е ключ към спокойствието и здравето."

- Йога практика за спокойна бременност и леко раждане със Светла Иванова
Заниманията с йога се препоръчват за бременните, защото поддържат тялото и духа в добра форма. А когато жената е спокойна и жизнена, тя износва по-лесно плода, ражда по-леко и се възстановява по-бързо в следродилния период.

- Нетрабасти – aюрведична процедура за повече младост с Чандраканти Даси
Промиването на очите с лечебни масла е специална процедура за подмладяване с въздействие на физическо и емоционално ниво.

- Какво е добре да знаем преди практиката по йога с Юлия Савова
Веднъж взели решението да посещавате групови занимания по йога, се изправяте пред нови ситуации и начин на поведение. Препоръките са както за тези, които правят първите си стъпки в света на йога, така и за онези, които вече посещават групи. Спазването на тези неписани правила е част от цялостното преживяване.

- Накъде след края с Людмила Кирилова
Няма човек, който някога да не се е питал: 
„Какво ще се случи, когато умра?“ 
Някои вярват, че духът продължава 
своя път в един различен свят, 
а други считат, че няма доказателства за подобно твърдение.

- Да въздигнеш Нармада с Николай Янков
Както казват индийците, когато човек почита дадено място, го въздига до чело или „матхе пар чархана“ – подобно на дланите, които сключва в анджали мудра, за да издигне свещените води на реката, в която се умива. В този ден ние вдигнахме Нармада до чело, а тя на свой ред се издигна в очите ни със своята белота, сияние и чар.

- Водораслите с Vita Rama
От няколко години сме свидетели на повишен интерес към водораслите. Това не е поредната мода, а се дължи на факта, че те са с богата хранителна стойност и оказват редица благоприятни ефекти върху нашето здраве.



Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Издател: София нюз
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2014
ISSN: 2014977131431901002
Поредица: Йога за всички


Списание "Йога за всички" е ориентирано към широк кръг читатели, които вече се занимават или биха искали да започнат да практикуват йога.

На страниците му ще намерите специално разработени практики, изпълними в домашни условия, срещи с именити фигури от света на йога, запознаване с ведическата философия, разкази за пътешествия в Далечния Изток, аюрведични съвети за всеки ден и много други теми, с които заедно да намерим пътя към осъзнато съществуване.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: