Знаете ли? Как да изследваме своя род

Знаете ли? Как да изследваме своя род

(5.00 от 1 глас)„Питаш ме за него, щом те интересува, нека постъпя като генеалозите - ще започна с родителите му" - пише гръцкият философ Теофраст /372-287 г. пр. Хр./ в своите анализи върху човешките характери. А днес, в нашите самоанализи не се ли питаме често кои са нашите деди, на кого приличаме, какви са роднините, как да открием корените? Книгата на А. Запрянова „Генеалогия или как да изследваме своя род" дава отговор на тези и още много въпроси, които възникват в любородното дирене.

Генеалогия = родословие = родознание - три понятия, които имат един смисъл: проучване и описание на историята на рода като кръвно-родствена последователност на поколенията, имащи общ пра...прародител, наричан родоначалник. Но проучване, което не постига само подреждането на имената на нашите дядовци и баби, прадядовци и прабаби. Летописът на рода разкрива живота на предци и потомци, документира и съхранява родови традиции, наследствени професии, психофизически характеристики, прояви на героизъм - на бойното поле или на трудовия фронт и още, и още факти от живота на рода като част от живота на селището, на народа.
 
С книгата си „Генеалогия или как да изследваме своя род" авторката предлага на всеки да стане изследовател на своя род, защото родоописанието предизвиква размисъл, самопознание, самочувствие, но то става и частица от историята на народа.  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Година: 2019
ISBN: 9786199133408

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: