Балканалия. Да растеш по време на преход

Балканалия. Да растеш по време на преход

(3.75 от 20 гласа)











“Балканалия” е графичен роман, проследяващ израстването на едно дете от преселническо работническо семейство в Социалистическа федеративна република Югославия.

Детето има баща, който някога е бил овчар, и майка, която може да изтъче килим. Те сменят босненското си мюсюлманско обкръжение с католическо словенско и се превръщат във вътрешни мигранти в една страна, която повече от всичко възвеличава труда. Работниците.
 
Освен това детето има и сестра, прекалено умна, за да бъде поучавана, и прекалено нетърпелива, за да поучава другите. Нейният инат – светъл пример за бунтарство, нейната компания – отлична възможност за всякакви пакости.
 
Така детето расте, надраства семейството си и става все по-възприемчиво към нещата от заобикалящия го свят – докато той не се променя радикално.
 
Написан и илюстриран от Самира Кентрич, „Балканалия“ е дълбоко личен и съкровен колаж от моментите в нейния собствен живот.
Българският превод е дело на Георги Стойчев.



  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр




Информация за избраната книга

Информация за избраната книга




Информация за книгата:

Издател: Парадокс
Година: 2020
ISBN: 9789545533051

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: